hranjenje deceIshrana mora obezbediti vašem detetu sve hranljive materije i energiju neophodnu za zdrav razvoj i rast.

Zdrava ishrana je važna za razvoj odojčeta, ali za zdravu ishranu nije važno samo ono što se stavlja na tanjir, važne su i zdrave navike ishrane koje deca stiču od najranijeg detinjstva i ostaju za celi život.

Preporučujemo da hranu za dete pripremate kod kuće od svežih i kvalitetnih namirnica. Time možete jednostavno prilagoditi odgovarajuću količinu hrane koja je detetu potrebna. Pored toga njegov jelovnik će biti bogatiji ukusima i brže će se naviknuti na nove ukuse i porodičnu ishranu.

 

Kod kupovne hrane uvek proverite rok trajanja, kom uzrastu deteta je namenjena i tačno se pridržavajte uputstava za pripremu. Ako dete hranite direktno hranom iz fabričke ambalaže, bacite ostatak hrane koju dete nije pojelo. Ako unapred znate da dete neće pojesti čitav obrok, kašičicom izvadite odgovarajuću količinu hrane i premestite je u drugu posudu, a ostatak dobro zatvorite i čuvajte u frižideru najviše dva dana.

Kupovna hrana je pogodna pre svega na putovanjima i izletima pošto je hermetički zatvorena i ne treba da se brinete da će se pokvariti, a osim toga ne zahteva posebnu pripremu i pomagala.

OSTAVI KOMENTAR