Čime zamenuti neke sastojke u kuhinjiSnalažljive domaćici nije teško da se snalazi u kulinarstvu.Dešavaju se nezgodne situacije prilikom pripremanja mnogih jela, već kada zatreba tek onda se vidi da nije nabavljeno.
Šta treba učiniti?
-Kisela pavlaka često se korsti za pečenje, vrlo lako možete zamenuti.Pomešati slatku pavlaku i mleka, dodati jogurt, limunovog soka, ili malo sirćeta.
-Sodabikarbona desi se da vam zafali pa koristite prašak za pecivo, ali treba dodati malo više jer 3 kašikice praška je jednaka sa jednom kašičicom sodabikarbone.
-Maslac može biti da uzmete za zamenu zbog alergije ili nemate kući.Treba uzeti malo više margarina i jednu kafenu kašikicu ulja.
-Med lako je zamenuti prilikom pečenja jer služi samo kao zasladjivač.Ako kući imate javorovog sirupa ili melasa već ste ga zamenuli.
-Prašak za pecivo postoji nekoliko zamena za prašak.Pomeša se pola kašičice limunovog soka sa 1/4 kašičice sodabikarbone ili pola kašičice sirćeta i 1/4 kašičice sodabikarbone.

OSTAVI KOMENTAR