Saveti za dobru domaćicuSvaka žena treba da se trudi da bude dobra domaćica.Podeliću Vam nekoliko dobrih saveta za porodičnu kulinarstvo.
Šta treba jesti umereno žumance ili belance?
Nutritivno gledano oba dela jajeta zajedno je bogatija.Nutricionisti savetuju za doručak jaja zbog visokog sadržaja zdravih masnoća, proteina i vitamina.Lako se sprema može na razne načine.
Žumance sadrži više masti,holesterola i kalorije nego belance.U jednom velikom jajetu nalazi se oko 4 gr. proteina, više od pola sadržaja proteina je u belancetu a još sadrži 9 vrsta aminokiselina.Kalorijski gledano žumance sadrži 55 Cal, dok belance ima samo 17 Cal. i bez masnoće.Žumance sadrži karotenoide topljive u mastima, štiti vid i oči, tu su i esencijalni nutrijenti i vitamini.Oba dela jajeta imaju specifične benefite.Zato treba konzumirati umereno.

OSTAVI KOMENTAR