Naziv LCHF način ishraneLCHF (Low Carb High Fat) označava ishranu siromašnu ugljenim hidratima, a bogatu „dobrim“ masnoćama.To bi značilo da treba izbaciti iz jelovnika:hleb, pecivo, testenine, krompir, pirinač i sve vrste slatkiše.Povećati unos „dobrih“ masti koji se nalaze u puteru, kokosovim, maslinovim uljem, jajima, ribe, mesu i koštunjavim plodovima.
LCHF ishrana ima ogromnu prednost u odnosu na ostale dijete.Snižava faktore rizika za nastanak raznih bolesti tako u prvom redu holesterola i šećera u krvi.Ova ishrana je vrlo jednostavna jer ako masti i proteini se ne kombinuju sa slatkišima i žitaricama kilogrami će brzo početi da se tope.Ne treba gledati na sat, brojati kalorije, praćenje raznih tablica već jedite kad god ste gladni, ali samo onu hranu što je dozvoljeno.Iz ishrane treba izbaciti pšenicu i ostale žitarice, suncukretovo ulje, margarin, šećer i njegove zamene i svu industrijsku preradjenu hranu.
Idealna porcija je oko 150 g mesa, ili 200 g ribljeg mesa.Skrobni deo izostane zamenjujemo neskrobnim povrćem onim koji rastu iznad zemlje.To su povrće u raznim vidovima.Od voća se preporučuje bobičasto voće borovnicu, malinu, kupinu, ribizla, jagoda, limun.U manjim količinama kajsiju i breskve.

OSTAVI KOMENTAR